Важливо Волинь Новини

Першочергове завдання влади – уберегти медиків від інфікування

На цьому наголосили заступник голови облдержадміністрації Тетяна Щербак та начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк під час брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції, який відбувся 31 березня 2020-го року в облдержадміністрації.

Характеризуючи загальну картину щодо поширення вірусу COVID-19 територією України, заступник голови облдержадміністрації висловила думку, що, незважаючи на подальше поширення коронавірусу, у порівнянні з іншими країнами світу, ситуація у нашій державі наразі відносно непогана. І це – результат оперативних скоординованих дій та впровадження карантинних заходів щодо протидії поширенню COVID-19. Всі запроваджені заходи – правильні і надалі повинні суворо дотримуватись.

Також Тетяна Щербак вкотре наголосила на необхідності дотримання вимог карантину релігійними громадами та звернулася з проханням до прихожан храмів з розумінням поставитися до певних обмежень під час богослужінь.

Найбільшу увагу заступник голови облдержадміністрації приділила питанню готовності медичних закладів краю до роботи в умовах поширення коронавірусу та забезпеченню медпрацівників усіма необхідними засобами захисту. У цьому напрямку як на рівні країни, так і на рівні Волині, робиться усе можливе. Усі визначені у «першій хвилі» медичні заклади поступово забезпечуються усіма необхідними засобами захисту.

«Ми намагаємося захистити лікарів, забезпечивши їх усім необхідним, – зауважила Тетяна Щербак. – Розумію, що наразі не все є, але щодня в область приходять засоби захисту – маски, рукавички, костюми, окуляри, бахіли, антисептичні засоби. Ми повинні в першу чергу уберегти від зараження медиків, адже саме вони роблять сьогодні таку важливу роботу як лікування хворих».

Заступник голови облдержадміністрації наголосила, що медики сьогодні – як на війні. І якщо ще донедавна ми говорили про війну на Сході України, то зараз війна поруч з нами і кожен у цій ситуації повинен бути відповідальним.

Leave a Comment