Волинь Новини

Від чого помер Луцький лікар Орест Тимчак. (ОНОВЛЕНО)

Як відомо, передчасно помер 29 березня у віці 66 років помер відомий лікар-гінеколог Тимчак Орест Панасович.  За інформацією певних джерел, помер чоловік у інфекційній лікарні, а після смерті лабораторно підтвердили коронавірус.
Утім, коли журналісти “Волиньinfa” звернулися за інформацією про померлого лікаря до Волинської обласної інфекційної лікарні, у медичному закладі не надали жодну інформацію про цей інцидент, мовляв, що це не для розголосу.

Проте, заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак зазначила, що помер лікар від серцевого нападу і мав числені супутні хвороби. Окрім цього, вона зауважила, що поховання – це для сім’ї інтимна процедура, яка не має бути відкритою для широкого загалу.

Та й справді, ситуація викликала неабиякий резонанс. Утім, родина загиблого  надала альтернативні документи на підтвердження інформації, а саме довідку про причину смерті, у якій вказано, що Орест Тимчак помер від постінфарктного кардіосклерозу. У Волинській ОДА зазначають, що чоловік знаходився на лікуванні у Волинській обласній інфекційній лікарні з діагнозом “пневмонія”,  та почувався задовільною.

За інформацією певних джерел, про результати лабораторних досліджень родичам стало відомо вже тоді, коли тіло покійного віддали для поховання й воно перебувало у нижньому храмі Свято-Троїцького кафедрального Собору.

Утім, у Волинській ОДА запевняють, що на момент, коли тіло покійного віддавали родичам, уже було відомо, що коронавірус підтвердився й рідним померлого про це повідомили, пояснивши, що відповідальність за дотримання відповідних санітарних норм під час поховання – на них. Тому виникає питання що це: лікарська недбалість чи збіг обставин?


Нині, з його кола обстежується  понад вісім чоловік, які знаходяться на самоізоляції. Це люди з Волинської обласної поліклініки. Також на самоізоляції перебувають близькі.

До слова, Ігор Ващенюк зазначає, що пацієнтам, які можливо в останні дні роботи контактували з лікарем потрібно самоізолюватися, а при появі симптомів – телефонувати сімейному лікарю.

Leave a Comment