Новини

Продаж посад є розголошенням держтаємниці: у Венедіктової проти Лероса порушили 4 справи

Після того, як народний депутат від провладної фракції «Слуга народу» та екс-радник президента Гео Лерос відправив відеозаписи правоохоронцям, де брат глави Офісу президента займається працевлаштуванням на високі посади, на самого нардепа у ДБР під керівництвом Венедіктової відкрили відразу 4 кримінальні справи. Зокрема, про порушення державної таємниці.

Про це народний депутат написав у своєму акаунті Фейсбук.

Він вказує, що йому подзвонили і викликали на допит в ДБР.

«Дозвольте я процитую театр абсурду, який відбувається: «Нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких людина, схожа на брата глави Офісу президента Андрія Єрмака – Дениса Єрмака – проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади», – написав він.

І додав, що всі, хто бачив оприлюднені ним відео, могли побачити, що він не переговори щодо працевлаштування вів, а продавав посади.

При цьому вказується, що Андрій Єрмак підтвердив, що на оприлюдненому відео дійсно його брат Денис. Однак через поширення відео Єрмак заявив про намір звернутися із заявою до Служби безпеки України та ДБР.

«В результаті ДБР проти мене, а не корупціонерів, порушило кримінальну справу за 4 статтями, процитую дві найбільш цинічні: ч.2 ст.344 – втручання в діяльність державного діяча, вчинене особою з використанням свого службового становища, – ч.2 ст.328 – розголошення державної таємниці, що спричинило тяжкі наслідки», – написав нардеп.

Він підкреслив, що корупція в Україні не є таємницею, а «наслідки її тяжкі».

«Те, що зафіксоване на плівках, не має значення, виявляється, що розкривати корупціонерів – розголошення держтаємниці», – додав він.

 

Leave a Comment