Новини

Уряд пропонує скоротити зарплатню чиновникам вдвічі

Кабінет міністрів запропонував у два рази урізати зарплату чиновникам, у яких вона вище десяти мінімальних зарплат (47 тис. грн) на час пандемії коронавірусу. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

«Уряд пропонує, щоб до кінця 2020 року чиновники, які мають заробітну плату понад 10 «мінімалок» (зараз 47 тисяч гривень), отримували тільки половину. Виняток – працівники, задіяні у заходах боротьби з COVID-19 та заходах з нацбезпеки та оборони».

Денис Шмигаль зазначив, що на час пандемії та боротьби з коронавірусом Кабінет Міністрів чітко розставляє пріоритети. «Ми будемо підтримувати людей та бізнес. Водночас, топчиновники мають розуміти ситуацію та «затягнути паски»», – заявив прем’єр-міністр.

За словами Дениса Шмигаля, уряд хоче на 30% зменшити розмір оплати праці й винагороди керівникам та членам наглядових рад держпідприємств та держкомпаній. «Отже, почнемо перегляд Держбюджету з себе», – сказав глава уряду.

Нагадаємо, Кабмін направив керівництву ВР пропозиції щодо змін видаткової частини Держбюджету-2020, які, зокрема, містять скорочення видатків на проведення земельної реформи на 25 млн грн та скасування підтримки сільгоспвиробників у розмірі 4 млрд грн.

Leave a Comment