Волинь Новини

На Волині чиновника Державної екологічної інспекції затримали, коли той саме отримував хабара.

Чиновника Державної екологічної інспекції у Волинській області затримали “на гарячому”, коли той саме отримував хабара.

Про це пише ІА “Конкурент” спираючись на власні джерела.

Слідство встановило, що чиновник вимагав 1000 доларів від громадянина за сприяння у безперешкодній заготівлі верхнього шару лісового покриву (лісової підстилки). Також за цю суму посадовець обіцяв не притягувати до адміністративної відповідальності щодо можливої завданої шкоди навколишньому середовищу.

Хабар від громадянина чиновник Держеконагляду вимагав частинами. Перший “транш” у розмірі 400 доларів він отримав на початку березня.

Сьогодні ж, 26 березня 2020 року, його було затримано у власному автомобілі у Ковелі під час отримання другої частини неправомірної вигоди. В салоні автомобіля знайшли та вилучили 600 доларів.

Чиновника обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України, тож подальшу його долю вирішуватиме суд.

Санкцією ч. 3 ст. 368 КК України за прохання та одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Leave a Comment