Важливо Волинь Новини

На Волині вже 12 підозр на коронавірус

У Волинській області є 12 підозр на коронавірус, однак вони поки не підтверджені лабораторно. Натомість в області вже підтвердили один випадок захворювання. Вважають, що дитина отримала зараження не від контакту з іноземцями.

Про це йшлося 25-го березня під час брифінгу у Волинській ОДА, – інформують Волинські Новини.

Нагадаємо, сьогодні по всій території України оголосили надзвичайну ситуацію продовжили карантин на 30 днів. Варто зазначити, що на Волині зафіксували перший випадок коронавірусу.

Заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак поінформувала, що станом на 10 ранку в країні є 113 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

“На Волині захворіла семирічна дівчинка, її стан стабільний. У батька негативний тест, у матері – результат поки невідомий. З підозрою знаходиться 12 осіб, але мусимо очікувати на лабораторне підтвердження”, – зазначила посадовиця.

Щодо надзвичайної ситуації, то вона сказала, що це посилений режим карантину.

“Це спеціальний правовий режим, який запроваджений через складну епідеміологічну ситуацію. Для порогулянок потрібно вибирати безпечні місця, в яких менше людей. За порушення умов карантину вводиться адміністративне правопорушення. Якщо ви перетнули кордон, ви підписуєте підписку про самоізоляцію. Якщо порушуєте її, може бути кримінальна відповідальність”, – наголосила заступниця голови ОДА.

Начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк додав, що, швидше за все, це внутрішній стан передачі.

“Ми думали, що все йде з-за кордону. Але це внутрішній стан передачі. Наразі апокаліпсису немає, але є ще одна засторога, бо вірус є. Ми неминуче виявлятимемо нові випадки, але це чергове нагадування, що карантину потрібно дотримуватися”, – закликав Ігор Ващенюк.

Leave a Comment