Новини

МВС не буде стежити за пересуванням громадян через телефон, – Аваков

Глава МВС зазначив, що наразі поліція використовує до порушників режиму карантину лише адміністративні механізми

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що стежити за дотриманням карантину українцями через мобільні телефони МВС не буде. Про це він сказав у коментарі журналістам, пише “РБК-Україна”.

Він зазначив, що це є порушенням конституційних прав громадян України, хоча зізнався, що така можливість у міністерства, безперечно, є.

“Я зараз чую і читаю в пресі, що хтось із моїх заступників сказав, що ось ми готові за телефонними пінами, за телефонним IP контролювати пересування людини. Ми готові. Але це порушення конституційних прав. Поки не введений режим надзвичайного стану – ніхто за телефоном не буде відслідковувати переміщення кожної людини”, – наголосив Аваков.

Аваков додав, що наразі поліція використовує до порушників режиму карантину лише адміністративні механізми – штрафи і протоколи.

Як відомо, з 12 березня в Україні почали діяти введені Кабінетом міністрів України обмеження через коронавірус. Вони передбачають закриття закладів, заборону масових зібрань понад 200 осіб, закриття авіасполучення з деякими країнами.

Нагадаємо, раніше Кабмін ухвалив рішення про запровадження режиму надзвичайної ситуації в країні. Також уряд продовжив карантин в Україні до 24 квітня.

 

Leave a Comment