Новини

В Україні подорожчали харчові продукти: які й на скільки

Ціни на харчові продукти в січні-лютому зросли на 2,4%. Зокрема, хліб подорожчав на 8,5%, молоко – 6%, фрукти – на 13%.  Споживчі ціни на основні харчові продукти в Україні в січні-лютому 2020 року збільшилися на 2,4% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Про це свідчать дані моніторингу цін на основні харчові продукти департаменту Міністерства агрополітики розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. Зокрема, ціни на хліб і хлібопродукти у січні-лютому поточного року зросли на 8,5% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, макаронні вироби – на 2,6%, цукор – на 0,7%. Рослинна олія подешевшала на 2,1%. М’ясо і м’ясні продукти подорожчали на 2,6%, а риба та продукти з риби – на 3,1%. Водночас ціни на яйця зменшилися на 21,5%. Також за два місяці 2020 року подорожчало вершкове масло – на 6,1%, сир і сир – на 6,5%, молоко – на 6%.

Фрукти в Україні подорожчали на 12,7%, а овочі подешевшали на 12%. Крім того, ціни на алкогольні напої й тютюнові вироби в січні-лютому цього року зросли на 12,3%. Як повідомляв УНІАН, споживча інфляція в Україні в лютому 2020 року в річному вираженні – в порівнянні з лютим 2019 року становила 2,4%, сповільнившись з 3,2% у січні.

Leave a Comment