Новини

Яценюк закликав зменшити виплати нардепам, урядовцям та керівникам держкомпаній на період кризи

Арсеній Яценюк закликав владу на час кризи зменшити свої зарплатні: “Покажіть народу, що ви боретеся за нього в тому числі й за рахунок себе”.

Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк закликав зменшити виплати нардепам, урядовців та керівникам держкомпаній на період кризи

Про це він сказав у програмі “Свобода слова” на ICTV 23 березня.

Арсеній Яценюк нагадав, що в 2014 році його уряд ухвалив постанову №100 –  про економію бюджетних коштів: “Дорогі друзі з уряду і з української влади. Зараз час затягнути паски. І продемонструйте це так, як ми це демонстрували в 2014 році. Починаючи з заробітних плат членів парламенту, урядовців, державних компаній на період кризи”.

“У 2014 році народні депутати отримували  4,5 тисячі гривень. Треба було рятувати країну й фінансувати армію. Продемонструйте політичну волю. Покажіть народу країни, що ви боретеся за них, у тому числі і за рахунок себе”, – сказав він.

Сектор обслуговування зараз в Україні закрився: “Люди залишаються без роботи, люди сидять вдома і перебувають у стресі. І в цій ситуації, окрім всіх економічних, юридичних і політичних кроків, важливий внутрішній стан. Це впевненість, що ми це переборемо”.

Тому, переконаний Арсеній Яценюк, держава повинна запропонувати громадянам соціальний пакет.

“Сьогодні ми воюємо проти вірусу. В 2014 році, як і сьогодні також, ми воювали проти російської регулярної армії. Сьогодні у нас є золотовалютні резерви – тоді їх не було. Сьогодні у нас є армія – тоді у нас її не було. Сьогодні у нас є поліція – тоді у нас її також не було. Сьогодні у нас є гроші на єдиному казначейському рахунку, яких не було тоді. Але ми в 2014 році вистояли. Паніка – це шлях до поразки. Страх – це шлях до паралічу. Зараз необхідно діяти” – наголосив він.

Leave a Comment