Важливо Новини

Київські реанімації заповнюються пацієнтами з пневмонією, але тест на коронавірус їм робити відмовляються

Київські реанімації потихеньку заповнюються пацієнтами з пневмоніями.
Так. Ми перехворіємо майже всі, в легкій або середній формі, це неминуче, враховуючи швидке поширення і дуже простий спосіб передачі.

Але старі, ослаблені іншими хронічними захворюваннями люди, ті, хто одужує від онкозахворювання і є на етапі хіміотерапії – ось вкрай висока група ризику по найбільш грізних ускладненнях.

Вірусу в Україні вже вдосталь, але пацієнтам, навіть які знаходяться з пневмонією в реанімаціях міських київських лікарень – тест не роблять!
Мовляв – немає епід.анамнезу (старенька не цілувалася мовляв з італійцем).

В результаті пацієнтці, що знаходиться з п’ятниці в реанімації однієї з міських Київських лікарень з двобічною пневмонією, після довгих роздумів, напевно керівництва клініки, адже тестів отримали всього 11 – таки провели тестування у вівторок і підтвердили COVID 19.

В п’ятиденному контакті виявилися природно всі співробітники відділення, які, звісно ж, працювали без засобу додаткового захисту, а їхні родичі, друзі, то самі множте на скільки хочете….

Цим постом я б хотіла звернутися до тих чиновників, які вирішують, що тест краще поки що не робити.

Поясніть мені – який сенс в цьому – не робити тест?
Адже ми самі і доведемо ситуацію до більш глобального і швидкого поширення, якщо не будемо знати справжніх цифр тих, хто хворіє, і тих, хто був з ними в контакті.
Всім Здоров’я!

Leave a Comment