Новини

Новий очільник Мінекономіки не зареєстрував маєток під Києвом та квартиру дружини у Москві

Новопризначений міністр економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко не вніс у декларацію інформацію про квартиру своєї дружини-росіянки у Москві, а також маєток у селі Романків під Києвом і два позашляховики. Про це дізналися журналісти програми “Схеми: корупція в деталях”, повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з повідомленням, після того, як 17 березня Верховна Рада проголосувала за нового міністра економіки Ігоря Петрашка, він подав майже пусту декларацію, однак журналісти виявили, що міністр та члени його родини мають у власності ще кілька об’єктів нерухомості й авто.

Як зазначається, в декларації не вказаний будинок в елітному котеджному містечку “Сонячна долина” в селі Романків під Києвом, яким володіє, за даними із реєстру нерухомості, дружина міністра. Метраж будинку – 409 квадратних метрів, також дружина Петрашка має тут 15 соток землі.

Слід зауважити, що у своїй декларації новий міністр вказав, що його дружина є громадянкою Росії. Дівоче прізвище жінки Позднякова, саме завдяки йому вдалося віднайти нерухомість в Москві.

Так, відповідно до російського Єдиного державного реєстру нерухомості, вона разом із матір’ю і братом має у власності третину квартири на 109 квадратних метрів у Донському районі Москви. У документі з реєстру вказано, що кадастрова вартість квартири становить 18 035 366 рублів (приблизно 200 тис. доларів).

Окрім цього, згідно з реєстром МВС, Ігор Петрашко володіє двома автомобілями-позашляховиками – Suzuki Vitara S (2016 року випуску) і Land Rover Range Rover Sport (2017 року випуску). Ці автівки також не вказані в декларації.

“Я подав без наповнення, бо ви розумієте, що зібрати таку кількість документів за такий короткий час неможливо”, – заявив він.

“Я вказав тільки Київську квартиру, бо там треба було хоч щось вказати, а це місце реєстрації, і по процедурі треба було хоч якусь адресу дати. Все покажемо, воно все офіційне, мої доходи всі офіційні – ви побачите через податкову величезний дохід” – додав очільник.

Щодо декларування Московської квартири дружини, то міністр подякував “за нагадування” і зазначив, що міг би забути про неї.

Leave a Comment