Новини

Понад 1000 українців просять у Зеленського допомогти, аби повернутися з Індонезії. ВІДЕО.

Через закриття повітряних кордонів понад тисяча українських туристів уже тиждень не можуть вилетіти з острова Балі в Індонезії. Із початком обмежень їхні рейси скасували, а ціни на квитки інших авіакомпаній подорожчали в рази. Українці записали відеозвернення до президента та уряду з проханням повернути їх додому.

Ціна повернення однієї людини до найближчого хабу в Стамбулі коштує від 1000 доларів. Прямого сполучення між Індонезією та Туреччиною не існує. У багатьох громадян України закінчилася віза, і кожний додатковий день перебування передбачає штраф 70 доларів. Від понеділка, 23 березня, на Балі теж посилюються карантинні заходи, зачиняються пляжі, ресторани та громадські місця. У разі захворювання на коронавірусну інфекцію страхові компанії відмовляються оплачувати лікування.

Офіційно Індонезія підтверджує 369 випадків інфікування, 32 з них стали летальними. Серед померлих двоє є громадянами Великої Британії та Німеччини, що перебували на Балі.

Радіо Свобода зв’язалося із посольством України в Індонезії. Там повідомили, що збирають дані про кількість українців, які не змогли залишити острів до закриття повітряних кордонів. Відомості продовжують надходити, наразі список складає 698 людей. Посольство звертається до українців із проханням надіслати заяви на повернення в Україну та перевірити свою наявність в списку.

Також консульству сьогодні вдалося домогтися рішення імміграційного офісу Балі на оформлення екстрених дозволів перебування, а, відповідно, і скасування штрафу за прострочену візу.

Наразі ведуться переговори з авіакомпаніями про організацію спецрейсів.

Leave a Comment