Важливо Волинь Новини

Чи готові волинські медики до COVID-19?

На Україну семимильними кроками насувається епідемія коронавірусу. Медики одностайні, кажуть, що Україну це не обійде. Ми виявились не готовими до викликів і за лічені дні з аптек зникли всі маски та антисептичні засоби.

Волинь з усією серйозність підійшла до можливого поширення коронавірусу в нашій області і були виділені чималі кошти на протиепідемічні  заходи. То ж поки ми з вами сидимо на карантині, а інші бездумно ходять вулицями міста, волинські лікарі наполегливо працюють дивлячись небезпеці прямо у вічі.

Найбільшу відповідальність на Волині поклали на плечі в.о. головного лікаря Волинської обласної лікарні Олександра Дударя, який і має забезпечити належну медичну підготовку на випадок поширення смертоносної інфекції. Оперативний штаб під його керівництвом працює без перерви та вихідних аби волиняни почували себе в безпеці.

Суботнього дня Олександр Валерійович з самого ранку на робочому місці займається питанням невідкладної підготовки до можливого поширення небезпечної інфекції.

Водночас знаходяться і ті, які висміюють медика за те, мовляв маска достатньо естетична.

Журналістам Волинь infa вдалося отримати коментар в Олександра Дударя.

«Мені відомо про якісь там дописи у фейсбуці, я немаю на це часу. Скажу, що робота з підготовки триває у посиленому режимі. Як Ви знаєте, ні масок, ні антисептиків ніде немає. Маска не має бути естет етичною, вона має захищати. Ті маски, які ми видаємо своєму персоналу складаються з вісьми шарів і мають високий ступінь захисту», – розповів Олександр Дудар.

Постачальники медичних препаратів підвердили слова керівника обласної лікарні, кажуть, що постачальники обіцяли маски вже у понеділок, однак зателефонували і відмінили замовлення. Навіть марлі ніде не модна закупити.

Мабуть нам слід повчитися  у італійців, які щовечора виходять на балкони і дякують своїм медикам. В той час, у на знаходяться й такі, які через власні переконання можуть облити людину брудом.

Leave a Comment