Важливо Новини

Випадків коронавірусу в Україні побільшає – голова МОЗ

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець вважає, що підтверджених випадків інфікування коронавірусною інфекцією COVID-19 в Україні ставатиме більше.

Про це він заявив у вечірньому зверненні, передає прес-служба МОЗ, передає “Цинічний Львів”.

“Водночас поки що наша статистика менша, ніж у багатьох європейських країнах, але сподіватися на те, що вірус обійде Україну стороною, хибно. Найважче попереду. Вірус буде ширитися”, – цитує прес-служба міністра.

Ємець додав, що Україні буде важче прийняти потужний удар вірусу через недореформовану медичну систему. При цьому, стверджує він, держава оперативно вживає необхідних заходів, залучить всі ресурси, аби вберегти українців від пандемії та не допустити повторення катастрофічного досвіду інших країн. Але всі наші дії можуть бути марними, якщо кожен з вас не продемонструє свідомості та відповідальності.

В цьому випадку все залежить від конкретних вчинків кожного з нас, зауважив Ємець. Глава МОЗ закликає українців залишатися вдома, мити руки й тримати дистанцію: “Подбайте про власну безпеку, піклуйтеся про стареньких родичів та не ігноруйте перших симптомів респіраторних захворювань”.

“Пам’ятайте, що лише 20% усіх випадків захворювань, спричинених новою коронавірусною інфекцією, є тяжкими і лише близько 3% потребують реанімаційних заходів. Проте закликаю вас своєчасно звертатися до лікарів і не ставити під загрозу своє життя та здоров’я своїх близьких”, – наголосив Ємець.

Leave a Comment