Волинь Новини

Волинських медиків на роботу возять своїм транспортом ченці монастиря

Намісник Миколаївського чоловічого монастиря, який розташований у селі Жидичин, виявили, як розказав його намісник архімандрит Костянтин (Марченко) ініціативу підвозити медиків на роботу не лише із сіл Жидичин та Кульчин, а й і з самого Луцька, – про це пишуть в газеті “День”.

Обитель має свій транспорт, яким зазвичай довозить всіх, хто бажає побувати на богослужінні у монастирі, з Луцька. «Ми звернулися до заступника луцького міського голови Григорія Недопада, і нам визначили ділянку роботи: довозити медпрацівників Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 на роботу та додому», – каже отець Костянтин.

Два автобуси, якими керують чернець Сильвестр та сам архімандрит Костянтин, вирушають з монастиря вже удосвіта. О сьомій ранку їх чекають люди на околиці Луцька, на сороковому кварталі. Решту збирають по різних вулицях міста. Звичайно, що пасажири мусять мати засоби захисту. На питання, чи допоможе влада хоча б з паливом, бо ченці готові довозити людей до кінця карантину, отець Костянтин каже, що проситимуть допомоги у жертводавців, а не у влади. Бо це внесок монастиря у допомогу владі і людям, які через скасування руху пасажирського транспорту (як міжміського, так і міського) просто не мали б чим дістатися на роботу. Міська рада, звісно, довозить, але це великий потік людей. І допомога навіть монастиря є дуже вагомою.

Leave a Comment