Новини

Під час карантину поліцейські перевірятимуть документи

На виконання Постанови Кабміну від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Національною поліцією посилиться превентивна робота та контроль за дотриманням законодавства щодо карантинних заходів з метою недопущення розповсюдження коронавірусу. Про це повідомляє Нацполіція.

Як зазначає Глава органу Ігор Клименко:

«Зусилля правоохоронців, у першу чергу, будуть спрямовані на проведення профілактичної та роз’яснювальної роботи щодо важливості дотримання тимчасових обмежень пасажирських перевезень, проведення масових заходів та роботи певних категорій закладів. Виконання цих обмежень стане своєрідним тестом на людяність та правосвідомість кожного».

Також він зазначив, що поліція впроваджує додаткові превентивні заходи з метою попередження розповсюдження хвороби та запобігання злочинам.

«Зокрема, поліцейські у межах своїх повноважень перевірятимуть документи громадян, встановлюватимуть маршрути їх слідування та здійснюватимуть контроль виконання карантинних обмежень. Той, хто порушуватиме карантинні заходи та своїми протиправними діями наражатиме на небезпеку інших громадян, відповідатиме за це перед законом. Адже Верховна Рада ввела адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил карантину при коронавірусі», – акцентував Ігор Клименко.

Крім того, поліцейські охоронятимуть місця обсервації та території медичних закладів, де перебувають особи із захворюванням чи підозрою на COVID-19.

Leave a Comment