Новини

Шахраї обдурили чоловіка при покупці медичних масок

Житель Херсона став жертвою інтернет-шахраїв, які під виглядом продажу медичних масок заволоділи коштами чоловіка. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Херсонській області.

На одному з сайтів херсонець прочитав оголошення про продаж медичних масок за прийнятною для нього ціною – 5 гривень за штуку. Заявник зателефонував торговому представнику фірми і домовився про оптову партію масок. Але продавець висунув умову – повна передоплата товару і через півтори години маски будуть у замовника.

Потерпілий перерахував 3500 гривень на рахунок фірми. Через визначений час йому ніхто не передзвонив і маски не привіз. Номер торгівельного представника вже був відключений, а оголошення з сайту видалене. Чоловік зрозумів, що його ошукали.

За даним фактом Корабельним відділенням поліції відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

“Шановні громадяни! Поліція вкотре нагадує: замовляючи товар у мережі інтернет, ніколи не здійснюйте передоплати, сплачуйте за товар лише після його отримання. Пам’ятайте, запорука вашої безпеки – пильність та уважність. Якщо ви стали жертвою шахраїв – телефонуйте до поліції за телефоном “102”, – зазначають поліцейські.

Leave a Comment