Важливо Волинь Новини

Офіційно: від завтра рух громадського транспорту в Луцьку буде припинено

В Луцьку, через складну епідеміологічну ситуацію і всеукраїнський карантин та з метою протидії поширення коронавірусу з 19 березня 2020 року буде тимчасово повністю зупинено рух громадського транспорту.

Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Луцької міської ради 18 березня.

Народний депутат від Луцька Ігор Палиця на своїй сторінці у фейсбуці повідомив, що довезення на роботу медиків та працівників критичної інфраструктури буде організовано міською радою.

«З завтрашнього дня в місті Луцьку повністю припиняється рух пасажирського транспорту, включно з маршрутними таксі та тролейбусами. Буде організована доставка до робочих місць з домівок працівників критичної інфраструктури та медиків.

Керівники підприємств, які будуть продовжувати працювати, повинні самостійно забезпечити транспортну логістику своїх працівників і безпечні умови праці, засоби особистого захисту, контролю за самопочуттям і постійною дезінфекцією приміщень!

В місцях загального користування та житлових під’їздах буде розпочата щоденна дезінфекція. Вирішується питання створення постійно діючого кол-центру для забезпечення всім необхідним людей похилого віку та неповносправних, які не зможуть самостійно дістатися до лікарні, продуктових магазинів та аптек.

Напевно, спочатку будуть деякі збої і незадоволені, але все буде врегульовано. Не можна недооцінювати рівень небезпеки. Тільки разом і з повним розумінням ризику і відповідальності ми маємо надію на майбутнє!» – повідомив Ігор Палиця.

Як зазначав  раніше радник міського голови Ігор Поліщук, громадський транспорт, попри всі заходи дезінфекції, залишається одним із найбільш можливих осередків розповсюдження коронавірусу.

«Краще потерпіти незручності, тимчасово призупинити роботу й змінити її формат, аніж сотнями ховати лучан на кладовищах. Довезення лікарів, медсестер, іншого персоналу на місце роботи буде забезпечуватися за рахунок місцевих бюджетів, а організовувати цю роботу буде управління транспорту міської ради», – написав він у фейсбуці.

Leave a Comment