Важливо Новини

До Києва з Мілана прибув літак із хворими іноземцями. ВІДЕО

У літаку, який прибув із Мілана у “Бориспіль”, багато хворих людей, яких особливо ніхто не перевіряв на коронавірус перед посадкою в Італії.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповів співзасновник Незалежної спілки працівників медичної галузі Антон Гура, який летів разом із ними. Він виклав декілька відео, на яких детально описав ситуацію (щоб подивитися їх усі, проскрольте новину до кінця).

"Літак потрібно на карантин": відео з рейсу з Мілана до Києва

За словами киянина, іноземців “буквально запихали” в літак, щоб вони швидше покинули країну. Всього з ним летіло 185 осіб, з яких близько 90 – іноземці.

“У нас половина іноземців, єгиптян, які хворі. Які брали “Терафлю” і просили дати їм іще, тому що їм було погано. Вони всі погасили собі температуру. Незрозуміло, хто хворий. Незрозуміло, хто вживав жарознижувальне”, – зазначив киянин.

Гура уточнив, що коли ходив по літаку, то бачив у багатьох розчинні порошки. “Вони всі підготовлені були. Я не знаю, як українці, але ці красені сто відсотків були підготовлені. Ось вони всі дивляться і чекають, коли їх звідси випустять. Вони всі кашляли, вони всі йдуть транзитом на Каїр”, – пояснив киянин.

За його словами, на злітно-посадковій смузі перед вильотом літак простояв 2,5 години. “Ми простояли 2,5 години на злітній смузі в Італії, тому що нас (пасажирів) добавляли, добавляли і добавляли. Нікого не хвилювало кашель, не кашель. Усіх запихали в літак”, – уточнив він.

Гура зазначив, що весь літак варто було б відправити на карантин по прибуттю в Україну.

За його словами, три швидких допомоги викликали після того, як “почався кіпіш”. На них відвезли трьох іноземців. Всіх інших відпустили.

Пізніше він виклав відео, на якому разом з іноземцями їде в автобусі до Києва.

Пізніше в Міністерстві охорони здоров’я України запевнили, що у всіх пасажирів літака, перевірили температуру. У відомстві також зазначили, що вже отримано список пасажирів, що перебували на борту літака. Кожному з них будуть надані інструкції щодо самоізоляції, направлення незабаром пройти тест на COVID-19. У разі необхідності всі будуть ізольовані і пройдуть лікування відповідно згідно зі встановленим протоколом.

Трьох людей, яких доставили в лікарню з борта літака, вже перевірили на коронавірус. Швидкі тести показали негативний результат.

У МАУ заявили, що літак рейсу PS312, на якому перевозилися пасажири з підозрою на коронавірус, пройде всю необхідну санобробку.

Гура відповів у мережі на шквал критики, заявивши, що написав правду про побачене. За його словами, у половини пасажирів були ознаки вірусного захворювання і вони кричали на екіпаж літака.

Leave a Comment