Волинь Новини

Маленький волинянин, якого зацькували за пісню “Смуглянка”, отримав Подяку голови облдержадміністрації ФОТО


Сьогодні, 11 березня, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко здійснив робочу поїздку у смт Турійськ, в ході якої зустрівся з Максимом Ткачуком, неодноразовим переможцем найпрестижніших музичних конкурсів, – про це повідомляє Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Незважаючи на свій юний вік, 12-річному хлопчику довелося відчути не лише радість перемог, але й людський осуд. Справа у тім, що у лютому юний волинянин взяв участь у конкурсі «Stars of the albion 2020», що проходив у Лондоні, та здобув перемогу у трьох номінаціях серед представників 23-х країн світу. Зважаючи на тематику конкурсу, який був присвячений 75-й річниці перемоги у Другій Світовій війні, хлопчик одягнув воєнну партизанську форму та заспівав одну з улюблених пісень фронтовиків «Смуглянку».

Прикро, що саме це і стало підґрунтям для окремих політичних сил звинуватити Максима Ткачука, його музичних керівників та рідних, які його підтримували, у проросійській позиції. Та незважаючи на негатив, оприлюднений на адресу хлопчика у соціальних мережах, більшість волинян висловили йому слова підтримки та захоплення його талантом.

Насправді, юний співак з невеличкого волинського селища – доволі талановитий, і підтвердженням цьому є його неодноразові перемоги у музичних конкурсах як українських, так і міжнародних. Саме на одному з таких заходів, міжнародному конкурсі «Поверни мені музику», що проходив в Одесі, Максимко отримав звання володаря гран-прі за виконання пісень «Плакала калина» та «Джамайка». А ще – сертифікат на участь у вищезгаданому міжнародному конкурсі. Перемозі радів не лише Максим, який мріяв виступити в Лондоні, а й бабуся, яка самотужки виховує онука та усіляко сприяє розвитку його музичних здібностей.

Вручаючи Подяку голови облдержадміністрації, Юрій Погуляйко порадив хлопчику й надалі співати заради нашої країни та не звертати увагу на негатив у соцмережах, позаяк це – політичні моменти.

«Це справді обдарована дитина, яка представляла Україну на міжнародному рівні. Ми пишаємося цим юним волинянином і впевнений, що ще неодноразово почуємо про його перемоги, – зауважив голова облдержадміністрації. – І не треба робити з цього якісь політичні скандали на тему псевдопатріотизму».

Наразі Максимко Ткачук чекає на участь у музичному фестивалі в Білорусії та планує побувати на острові Мальта. Адже саме блискавична перемога у столиці Великобританії подарувала такі можливості нашому талановитому землякові.

 

1 коментар

Leave a Comment