Новини

Військовим можуть обмежити користування соцмережами: причини

Через гібридну війну, яку ретельно і нахабно веде Росія, українські військові можуть піддаватися психологічному впливу в інтернеті. Наразі в армії вже є деякі правила користування соцмережами, однак вони несуть рекомендаціний характер.

Російські служби розсилають нашим військовим повідомлення, які можуть впливати на емоційний стан. Як заявила заступниця міністра оборони Аліна Фролова в інтерв’ю Укрінформу, такі вкиди роблять за допомогою спеціальних установок.

Наші бійці періодично можуть отримувати повідомлення про те, що “на вас чекають вдома”, що “покиньте позиції”, тобто ті речі, які можуть психологічно на них впливати,
– розповіла Фролова.

Окрім того, обмеження потрібно вводити через те, що можуть зливатися певні страгічні дані. Людина в армії не може фотографувати свою частину і викладати цю світлину з геолокацією, адже цю інформацію можуть використати проти нашого війська.

І у цьому питанні йдеться не лише про військових у зоні Операції об’єднаних операцій, а й загалом про усіх в Україні.

Це розташування: він сьогодні у Львівській області, а завтра його перекидають. І по його переміщенню можна відслідкувати – куди дислокується підрозділ. Якісь військові беруть участь у спільних навчаннях, якісь мають доступ до керівних документів. Це є речі, які накладають певні обмеження, – зазначила Фролова.

 

Leave a Comment