Волинь Новини

На Волині у супермаркеті обікрали жінку

У супермаркеті «Салют», що у Ковелі в районі Привокзальної площі, одна жінка витягнула в іншої гаманець з чималою сумою грошей. Сталося це 27 січня після 10 години ранку.

 Крадійка змогла непомітно поцупити шкіряний гаманець вартістю 300 гривень, де на той момент лежало більше 400 гривень та 5000 російських рублів, що згідно з офіційним курсом Нацбанку України тоді становило понад 1968 грн. Тим самим 66-річній потерпілій була завдала майнова шкода на загальну суму більше 2671 грн.
 На місце події викликали поліцію, яка й зафіксувала кримінальне правопорушення.
 А 4 лютого між обвинуваченою та потерпілою була укладена угода про примирення, що подана прокурором до суду  разом з іншими матеріалами справи. Потерпіла там же підтвердила, що їй повністю була повернута заподіяна злочином шкода.
 Судом встановлено, що «наявні підстави для твердження про винуватість обвинуваченої у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, згідно ст. 12 КК України, є злочином середньої тяжкості».
 Отож суддя у даній справі Ірина Логвинюк дійшла висновку, що «укладення угоди її сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь – яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді; обвинувачена цілком усвідомлює свої права, розуміє положення ч. 5 ст. 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження угоди, передбачені п. 1 ч. 1 ст. 473 КПК України; характер обвинувачення, вид покарання, а також інші заходи, що будуть застосовані у разі затвердження угоди судом, а також усвідомлює наслідки невиконання угоди про примирення відповідно до ст. 476 КПК України».
 У своїй ухвалі суддя затвердила угоду про примирення, а обвинувачену було визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, і призначено їй покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 850 гривень.

Leave a Comment