Важливо Волинь Новини

Волинські бізнесмени замість Коломойського стали інвесторами відомого видання

Інвесторами відомого видання «Бабель» стали засновники компанії WEST AUTO HUB Сергій Мостенець і Дмитро Мельник, а також керівник луцької ІТ-компанії «Ідейл» Вадим Махомед.

Про це повідомляє Перший.

Що це за видання – «Бабель»?

Раніше видання мало назву theБабель. Воно набуло чималої популярності, але у грудні 2019-го його засновники оголосили, що йдуть із проєкту через відсутність фінансування.

Як розповіла акціонерка і шеф-редакторка «Бабеля» Катерина Коберник виданню Вектор, на піку популярності theБабель читали 1,4 млн унікальних користувачів у місяць.

Тоді 50% частки проєкту належало Ярославу Пахольчуку, який представляв інтереси олігарха Ігоря Коломойського.

Тепер у видання нові інвестори.

Де взялися нові інвестори? Хто вони?

«Директор «Бабеля» співпрацює з новими акціонерами. Він розповів про їх інтерес. Сказав, що вони читали видання, а потім побачили новину про закриття і вирішили з нами поговорити», – розповіла Катерина Коберник.

«Великий і якісний новинний ЗМІ, який не бере джинсу, в Україні не може бути бізнесом. Якщо це крута редакція зі своєю розробкою й охопленням більше мільйона, я готова сперечатися з ким завгодно – ніхто не вийде в нуль за рахунок реклами раньше, ніж через 5 років. А потім будуть балансувати на рівні нуля. Нуль – це теж не бізнес.

Ми пояснили потенційним акціонерам, що у них можуть бути проблеми, що «Бабель» не дружить із владою і взагалі ні з ким не дружить – це не завдання ЗМІ. Вони нас вислухали і все одно погодились», – каже Катерина Коберник.

За її словами, новим акціонерам цікавий «Бабель», тому що видання несе правильні цінності. «Їх умова – все повинно залишитися як є, інакше ми їм нецікаві», – каже шеф-редакторка.

Зараз 25 % проєкту належить самій Катерині Коберник, 25 % – колишньому головному редакторові Глібові Гусєву. А 50 % переходить компании IG. Йдеться про бенефіціарів Дмитра Мельника і Сергія Мостенця – засновників компанії WEST AUTO HUB.

Третій бенефіціар – Вадим Махомед, керівник луцької ІТ-компанії «Ідейл». Катерина Коберник називає його «давнім знайомим».

«Його рекомендації сприяли тому, щоб угода відбулася, але він не буде займатися розвитком сайту», – зазначила Коберник.

Гліб Гусєв так написав про нових інвесторів у Фейсбуці: «У «Бабеля» новые акционеры. Их зовут Сергей Мостенец и Дмитрий Мельник, у них автомобильный бизнес на Западной Украине, их компания называется WEST AUTO HUB.

Сразу помогу тем, кто захочет пукнуть в соцсетях по поводу облика новых акционеров. Если погуглить их имена, то первой ссылкой вы получите заказной материал-«джинсу» в издании «Наш Киев». Вам там все расписали.

Как обычно, нас будут спрашивать, зачем им «Бабель». Как обычно, будут щуриться, когда мы скажем, что они хотят помочь изданию, которое им понравилось. Мол, «мы-то знаем, там схемы» и (мое любимое) «вы просто не понимаете, что вас используют».

Сразу хотелось бы прокомментировать этот прищур: ребят, идите читать «Наш Киев» и других джинсовиков, идите читать «инсайдеров» в анонимных телеграм-каналах — они вам все расскажут. Откроют все схемы».

Що зміниться на сайті?

Видання змінило назву: раніше було theБабель, тепер – «Бабель». Також тут зараз працюють над новим логотипом і шрифтом.

Новим головнимм редактором будет Євген Спірін, який раніше був заступником головного редактора.

«Женя Спірін асоціюється з виданням у нашої цільової аудиторії. Буквально сьогодні вийшла його книга про роботу в луганському моргу – він і є герой «Бабеля». А ще він молодший і активніший за нас», – каже Катерина Коберник.

Leave a Comment