Новини

Зеленський дав Путіну рік, щоб завершити війну

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час зустрічі «нормандської четвірки» в грудні 2019 року дав президенту Росії Володимиру Путіну рік для завершення війни на Донбасі, інакше він погрожує вийти з Мінських переговорів. Про це пише Zaxid.net.

«Уряд може витратити рік на підготовку відповідної угоди. Потім вона має бути імплементована. Не довше», – сказав він наприкінці лютого в інтерв’ю британському виданню The Guardian, повний текст якого мають опублікувати 7 березня.

Володимир Зеленський розповів, що під час зустрічі з Путіним було «кілька емоційних складових», але він відчув, що той його дійсно почув: «Сподіваюся, це відчуття не помилкове».

«Я не витрачу свої 5 років, які мені дав український народ, на те, щоб працювати на Мінськ. Я не буду цього робити», – додав Зеленський та уточнив, що у випадку відмови Росії від переговорів є «два-три» запасні плани, проте не деталізував їх.

За його словами, усі сторони мають підходити гнучко підходити до Мінських переговорів, а обмін полоненими він вважає показником прогресу в цьому процесі. На його переконання, важливо, щоб інші члени «нормандської четвірки» – канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон – також тиснули на Путіна. У той же час українського президента турбує, що Макрон не тільки підтримує Україну, а й намагається відновити стосунки з Москвою.

Також Зеленський зазначив, що мирні переговори відволікали його від його порядку денного всередині країни, який також гальмували й політичні міжусобиці, що в результаті вилилося в рішення змінити уряд.

Leave a Comment