Волинь Новини

Коронавірус в Україні: у школах та дитсадках дітям вимірюватимуть температуру

Вже стало відомо, що в Києві підготували 7 баз-лікарень, де будуть при необхідності лікувати людей з підозрою на коронавірус, пише ikyyanyn.

І після першого зареєстрованого випадку захворювання в Чернівцях, київська влада активно почала проводити запобіжні заходи.

Так, мер Києва Віталій Кличко зобов’язав дитячі садки, школи кожного ранку вимірювати температуру дітям. Про це він повідомив в своєму Facebook.

2

Закликають не панікувати, а при перших симптомах звертатися до лікарів.

3 лікарні підготували для прийому дорослих, 3 – для дітей і 1 для вагітних жінок.

Крім цього екстренні спеціалізовані бригади міста готові і підготовлені до транспортування всіх, в кого буде підозра на захворювання.

Крім цього зазначається, що весь громадський транспорт перед виходом на свій маршрут дезінфікують і миють. Це стосується і метро. Вагони миються кожні 6 годин задля запобіганню розповсюдження інфекції.

Також навчальні заклади обмежили доступ на свою територію осіб, які не приймають участь в навчальному процесі. Це, зокрема, стосується батьків.

Також КМДА повідомляє, що в школах запровадили “п’ятихвилинки здоров’я”. Їх проводять до і після уроків. Вчителі щоденно нагадують учням про особисту гігієну.

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський додав, що всі школи і садки мають термометри для вимірювання температури. Також в наявності дезінфікуючі засоби. Частіше в закладах проводять вологе прибирання.

Leave a Comment