Волинь Новини

«Черги немає». У Луцьку не можуть знайти перевізників на кілька маршрутів

У Луцьку вже кілька разів оголошували конкурс на обслуговування автобусних маршрутів №3, 9 та 32, але охочих возити пасажирів на них не знайшлось. Тож маршрути обслуговують тимчасові перевізники.

Про це «Першому» розповів начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов.

«На маршрути №3, 9 та 32 вже кілька разів оголошували конкурси, але документи ніхто не подав. На маршрутах №7 та 35, що мають їздити до Прилуцького, та ж історія. На маршруті №23 не вистачає 3 автобусів для повноцінної роботи. Перевізники кажуть, що їм невигідно працювати на цих маршрутах. Пробували шукати в інших містах – поки ніхто не зголосився», – сказав чиновник.

З його слів, до запровадження електронної системи оплати проїзду у місті працювало 8 перевізників, тепер – 13: три юридичні особи та десять фопів. В основному вони обслуговують один або половину маршруту.

«Так маршрут №9 ми розбили на два об’єкти, тому що простіше знайти перевізника з 6 автобусами, ніж з 12», – розповів Володимир Степанов.

«Також ми змінили схему руху маршруту №26 на прохання перевізника. Він мотивував це тим, що невигідно робити коло через проспект Волі, вулицю Шопена і виїжджати на проспект Перемоги. Пішли назустріч і спростили маршрут. Ми йдемо вже на будь-які поступки перевізнику, аби тільки він забезпечив сполучення з мікрорайоном Вишків», – додав головний транспортник Луцька.

Leave a Comment