Новини

Українська студентка створила унікальний прилад для реабілітації після інсульту

Студентка із Запоріжжя розробила прилад для реабілітації після інсульту. Про це повідомили у Департаменті освіти та науки Запорізької облдержадміністрації.

Студентка біологічного факультету Анастасія Лоцман стала переможницею щорічного Всеукраїнського конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проєктів еколого-натуралістичного напрямку. Анасттасія розробила прилад для реабілітації після інсульту.

«Цей прилад дозволяє активізувати рухову активність кінцівок за рахунок фізичних вправ з паралітичною рукою або ногою, а також відновити мовлення і роботу артикуляційних м’язів. Загалом, він діє на зорову, слухову і тактильну системи, активуючи нові нейронні зв’язки», – йдеться у повідомленні на сайті itechua.com..

Прилад є унікальним для нашої країни, адже його вартість складає всього близько 100 грн, але, при цьому, він дозволяє активізувати реабілітаційний процес хворих загальнодоступними прийомами.


До слова, студентка нагороджена дипломом за 1 місце в категорії «Медицина та охорона здоров’я».Дівчина і далі планує займатись науковими дослідженнями в галузі медицини та екології, розробляти нові та корисні ідеї.

Leave a Comment