Новини

Через коронавірус в Україні можуть закрити школи, дитсадки і кінотеатри

Заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що МОЗ рекомендуватиме закривати школи, садочки, кінотеатри, музеї та торгово-розважальні центри у разі зараження коронавірусом всередині країни. Йдеться про не завезені випадки інфікування.

Про це Ляшко повідомив на брифінгу в Києві, пише “УНІАН”.

«Якщо зафіксований навіть один випадок передачі всередині країни – випадок, який не буде пов’язаний з подорожжю з країни, де зафіксований випадок коронавірусної інфекції – ми одразу будемо рекомендувати органам місцевого самоврядування на тій території, де буде зафіксовано цей випадок, вводити обмежувальні протиепідемічні заходи – закривати школи, дитячі садочки, музеї, кінотеатри, торгово-розважальні центри», – заявив він.

Також він відзначив, що МОЗ вводитиме додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи у разі виявлення завезеного випадку, але «при наявності великого випадку контактів».

Крім того, він відзначив, що посилений режим дезінфекції транспортних об’єктів буде тривати незалежно від того, чи пошириться нова коронавірусна інфекція в Україні.

«Стосовно дезінфекції транспорту ще 3 лютого було прийняте розпорядження Кабміну, яким затверджено національний план. Там чітко прописано, що органи місцевого самоврядування, місцеві органи виконавчої влади разом з суб’єктами господарювання повинні забезпечити посилений режим дезінфекції на транспортних об’єктах, масового перебування людей, оскільки це є одним із профілактичних елементів запобігання поширенню ГРВІ, в тому числі і коронавірусу. Ці заходи є обґрунтованими в сезон підвищеної захворюваності на грип та ГРВІ і незалежно від того, чи буде у нас поширення коронавірусної інфекції чи не буде – такі заходи будуть позитивно впливати і зменшувати кількість інших ГРВІ», – додав Ляшко.

Leave a Comment