Важливо Волинь Новини

“Бульдозер не закон!”, – підприємці Центрального ринку

Підприємці Центрального ринку переконані, що Луцька міська рада знищує ринок у неправовий спосіб.

Про це йдеться у дописі у мережі Facebook/

“Місяць тому, 4 лютого, керівництво міської ради розпочало перенесення Центрального ринку. На практиці, це було знищення майна підприємців бульдозерами та тітушками.
Вперше в сучасній історії Луцька, до підприємців які торгують на законних підставах, з чинними договорами оренди, було застосовано грубу фізичну силу. Тільки завдяки втручанню голови ОДА Юрія Погуляйка та очільника обласної поліції Петра Шпиги вдалось уникнути серйозних наслідків.
Протягом місяця, керівництвом міської ради та безпосередньо працівниками муніципальної варти, чинився тиск та провокації на підприємців які не бажають звільняти торгові площі. З підконтрольних ЗМІ лились тонни бруду. Як результат їх спільної “роботи”, з території КП “Луцькі ринки”, Облспоживспілки та підприємця Пахолко було вивезено близько 40 контейнерів, однак, залишилось ще 328. Але і ті що було вивезено, це переважно контейнери які давно стояли зачинені, і перевезли їх не на Новий але безлюдний ринок.
Насторожує впертість та безкомпромісність керівників міста, які без конкретного бачення подальшого використання території Центрального ринку, за будь яку ціну намагається витіснити підприємців. Виникають питання. Чому досі не підготовлено план забудови території? Чому громада не знає, що там буде? Чиї інтереси лобіюють в міській раді?
Отож, за місяць протистояння, міською радою створено силовий конфлікт, витрачено сотні тисяч гривень (утримання мунварти, залучення бульдозерів, перевезення контейнерів, інше), імідж Луцька як інвестиційно привабливого міста вчергове підірвано, а РЕЗУЛЬТАТУ НЕМАЄ. Також, не слід забувати про витрати на відшкодування матеріальних збитків підприємцям чиє майно було знищено на ринку. І все це буде покрито з міського бюджету, в якому і так не вистачає коштів на реконструкцію 13-ї школи, не вистачає на нові тролейбуси, не вистачає на заміну комунікацій і чи не щодня сотні лучан змушені обходитись без води чи тепла, не вистачає ще на сотні проблем які є в місті.
Непрофесіоналізм керівництва міської ради, на жаль, дорого обходиться лучанам. Сподіваємось після місцевих виборів, враховуючи помилки попередників, нова влада та підприємці, спільно, знайдуть взаємоприйнятний варіант виходу з глухого кута.
Ринок у такому вигляді, в якому він існує зараз, далі працювати не може. Однак, викидати підприємців у поле, куди ніколи не прийдуть покупці, це не вирішення проблеми, це знищення підприємництва. Бульдозер не закон!
“, – йдеться у дописі.

Leave a Comment