Важливо Новини

“Вдарять морози, до -17”: Синоптики охолодили весняний настрій

Синоптик Леонід Горбань попередив про сильні морози в березні.

Погода в Україні в березні 2020 буде холоднішою, ніж взимку. Народний синоптик Леонід Горбань розповів, що погода в березні 2020 року в Україні буде зовсім не весняною. Рівень термометра опуститься до позначки в -17 градусів. При цьому можливі снігопади, хуртовини і ожеледиця на дорогах.

“У березні повернеться зима. Буде холодно, морози сягнуть -12 … – 14 … – 17 градусів. Справжня весна прийде лише з 24 числа”, – розповів синоптик, передає “24 канал”.

За його словами, березень почнеться в Україні з плюсової температури. Перший тиждень стовпчики термометрів покажуть + 7 … + 8 градусів тепла. Однак, в частині областей можливі дощі. Уже з 9-10 березня погода різко погіршиться і прийдуть морози. Температура повітря кожен день буде опускатися на кілька градусів, ймовірні дощі з мокрим снігом.

Найхолодніше буде 14-17 березня. Морози в Україні досягнуть позначки -12 … -14 градусів, можливі снігопади, хуртовини і ожеледиця на дорогах. З 20 березня температура повітря підніметься до -7 …- 8 градусів, але кожен день буде падати сніг. В цілому холодна погода затримається до 23 березня.

Потепління почнеться по всій країні з 25 березня. Температура повітря стійко перейде до плюсових позначок. Так, з 25 по 29 березня стовпчики термометрів піднімуться до + 3 … + 7 градусів, а 30-31 березня – до + 11 … + 12 градусів тепла.

Leave a Comment