Важливо Новини

Педагогам, які успішно пройшли сертифікацію, — 20% доплати

Кабмін постановою від 19 лютого 2020 р. № 113 встановив доплату педагогічним працівникам за успішне проходження сертифікації.

Тепер педпрацівникам, які успішно пройшли сертифікацію, встановлять щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу пропорційно до обсягу педагогічного навантаження, що виконується працівником на цій посаді.

Але майте на увазі, доплачувати за успішне проходження сертифікації будуть протягом строку дії сертифіката.

Для вчителів початкових класів закладів загальної середньої освіти, які успішно пройшли сертифікацію у 2019 році, строк дії сертифіката становить три роки – з 1 січня 2020 року до 31 грудня 2022 року.

У разі переходу вчителя початкових класів, який успішно пройшов сертифікацію, з одного закладу освіти до іншого на посаду вчителя початкових класів або вчителя іншої спеціальності, за ним зберігається право на встановлення доплати за успішне проходження сертифікації до кінця строку дії сертифіката.

Виплачувати щомісячну доплату за успішне проходження сертифікації будуть за рахунок та в межах освітньої субвенції, передбаченої місцевим бюджетам за Законом про Держбюджет на відповідний рік, а також коштів місцевих бюджетів.

Leave a Comment