Важливо Новини

В Україні різко зростуть ціни на пальне: коли?

Ціни на пальне в Україні продовжують падати. Вартість автогазу з початку лютого впала на 1,25 грн/л. Прейскурант знизився по всім видам палива.

На думку експертів, наразі підстав для подальшого падіння цін на пальне в Україні немає.

Дизельне паливо з початку місяця подешевшало на 22 копійки. Бензин А95+ – на 11 копійок. Інші бензини – на 5-6 копійок. Найбільше АЗС опустили ціну на скраплений газ – на 1,25 грн.

Основна причина здешевлення пального у лютому – неофіційні домовленості між трейдерами й президентом наприкінці грудня. Після зустрічі з Володимиром Зеленським трейдери почали скорочувати програму лояльності й знижувати ціни на стелах.

Експерт нафтового ринку Леонід Косянчук зазначає, що курс гривні та вартість нафтопродуктів на кордоні – головні фактори, які впливають на ціни в роздробі. І курс гривні, і вартість пального на кордоні коливалися протягом місяця. За рахунок запасів ціни на АЗС залишалися стабільними, – пише РБК.

“Дизпаливо і зріджений газ дешевшали й внаслідок того, що зима була теплою. Очікуваний попит на ці два продукти, які використовуються в Європі як паливо для котелень, скоротився. Через це наші трейдери отримали можливість купити його дешевше і знизити ціни”, – додав Геннадій Рябцев.

Leave a Comment