Новини

Які заходи безпеки в Україні готують у разі поширення коронавірусу. ВІДЕО

В.о директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін повідомив, що першими тест-системи для виявлення коронавірусу отримають три області: Львівська, Закарпатська та Чернівецька.

Про це пише «РБК-Україна».

Саме ці області визначили через те, що там проживає найбільше осіб, які працюють в Італії.

«Це – регіони, де, за нашими даними, найбільша кількість осіб, які працювали в Італії. Ми також очікуємо повернення таких осіб у зв’язку з ситуацією в Італії», – сказав Кузін.

Нагадаємо, 26 лютого стало відомо, що у 103-х людей, які перебувають в обсервації у Нових Санжарах на Полтавщині перші тести на коронавірусну інфекцію негативні.

28 лютого до Центру громадського здоров’я МОЗ України надійшли 2 повідомлення про підозру на COVID-19 із Івано-Франківської та Кіровоградської областей. В обох випадках особи повернулися з Італії та мають прояви гострого респіраторного захворювання. Попередні результати дослідження матеріалу відібраного від захворілих осіб, проведені у вірусологічних лабораторіях обласних лабораторних центрів методом ПЛР, дали негативний результат на віруси грипу. Зразки для подальшого дослідження були надіслані до вірусологічної-референс лабораторії.

Центр Громадського здоров’я МОЗ України за підтримки ВООЗ організував та проводить дводенний тренінг для епідеміологів та вірусологів як готуватися та реагувати на спалах COVID-19.

Тренінг сфокусовано, по-перше, на наданні повної інформації про новий коронавірус, а також останніх рекомендацій ВООЗ. По-друге, на поширенні практичної інформації як алгоритми дій для лікарів-епідеміологів та вірусологів, що працюють у лабораторіях при роботі з випадком, який відповідає визначенню COVID-19.

Окрім цього, тренінг включає сесію з комунікації як працювати з інформацією під час кризової ситуації, як спалах COVID-19 у світі.

У тренінгу беруть участь понад 70 фахівців епідеміологів та вірусологів з Києва та регіонів України.

Leave a Comment