Новини

Я готовий: Пристайко прокоментував можливу відставку

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив про готовність піти у відставку, але додав, що останнє слово буде за президентом Зеленським.

Про це він сказав в інтерв’ю каналу “Україна 24”.

“Прямолінійно, якщо запитати, чи готовий я до відставки, так, готовий. Я був готовий з самого початку. Я був послом в НАТО, коли президент запропонував стати міністром закордонних справ”, – зазначив Пристайко.

Він підкреслив, що розуміє, наскільки часто змінюються міністри.

Також Вадим Пристайко припустив, що хтось вже займається пошуком кандидатів на його посаду.

“Що стосується того, чи підбирається на мою посаду хтось, очевидно, що так. Завжди має бути зрозуміло, хто має взятися за роботу, якщо не конкретна людина”, – додав Пристайко.

При цьому він заперечив конфлікт з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком і запевнив, що вони просто мають різне бачення ведення дипломатії – він прихильник традиційного підходу, а Єрмак, навпаки, нетрадиційного.

“Я думаю, що зараз Андрій Єрмак, який зайнявся Офісом президента, отримав значно більше завдань, ніж у нього було до цього. У нього зараз значно зменшилась можливість займатись зовнішньою політикою. Я не вважаю зараз, що умовно Єрмак “пасеться на моєму полі”. Нам є достатньо чим займатись кожному”, – сказав міністр.

До слова, Пристайко заперечив наявність конфлікту з Єрмаком, але зауважив, що у них різне бачення щодо ведення дипломатії.

Leave a Comment