Волинь Новини

“Муніципальна няня”: недоліки та переваги

З 2019 року в Україні запрацював ще один вид соціальної допомоги батькам, який має назву “Муніципальна няня”. Це додаткова грошова допомога від Уряду батькам, для дітей віком від 3 років. Станом на сьогодні, сума відшкодування становить 1779 гривень на місяць.

Лучанка Катерина, яка має двійню стверджує, що їхня родина оформила цю послугу на бабусю, тому отримають компенсацію у розмірі 1779 гривень.

Натомість, пані Ольга, на жаль не має можливості оформити ФОП на своїх рідних, тому вона об’єдналася і оформила соціальну незвичну допомогу на сусідку – пенсіонерку.

Існує чимало потребуючих, які заключили договір з фірмою чи певною організацією. Зокрема, є багато різноманітних компаній, які надають послуги “Муніципальної няні”. Як відомо, принцип роботи полягає в тому, що ви сплачуєте довоговір з їхньою нянею, та сплачуєте суму таку, яку ви отримуєте у вигляді компенсації. Утім, представники подібних компаній надають послуги няні на певний час протягом місяця.

Перелік документів, які необхідно подати в соціальний захист:
1.Копія договору, який складений між нянею та Вами
2. Копія паспорту та ідентифікаційного коду
3. Реквізити банківського рахунку( куди будуть зараховуватися кошти)
4. Копію квитанції про оплату послуги(за перший місяць)
5. Заява на відшкодуванння

Головна мета проекту – зміцнити молоді сім’ї, в яких народжуються діти; підтримати жінок працездатного віку; певним чином застрахувати родини від недобросовісних нянь.

До слова, станом на 1 лютого 2019-го року на обліку перебували 24 помічники вихователя, 23 вихователі ДНЗ. Налічувалося дев’ять вакансій за професією помічники вихователя та п’ять вакансій вихователя ДНЗ.

Leave a Comment