Важливо Волинь Новини

Волинянина, який вкрав делікатесну рибу, взяв на поруки Червоний Хрест

Напередодні Нового року, 31 грудня, в обідню пору ковельчанин намагався винести непомічено із супермаркету «Салют», що в районі Привокзальної площі міста, дві упаковки червоної океанської риби.

Він заховав під одяг філе-шматок сьомги «Master fish» вагою 180 грамів і вартістю 106,16 грн та упаковку філе-шматка форелі «Norven» вагою 180 грамів і вартістю 127,65 грн.. Чоловік з краденим товаром пройшов повз касу і вже попрямував до виходу з магазину, як був зупинений охоронцем ,- пише ПроКовель.

 На місце злочину викликали поліцію. Відомості по справі внесені до Єдиного реєстру судових розслідувань за №12020030110000005 від 01.01.2020 року.
У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину, розкаявся. Як він сам пояснив, у такий спосіб «мав намір перевірити друзів на чесність. Сподівався, що зможе після виходу з магазину повернутись та розрахуватись. На даний момент зрозумів хибність своєї позиції».
У суді за підсудного вступився колектив Ковельської міськрайонної організації товариства Червоного Хреста України.
Зокрема, його голова висловила готовність взяти чоловіка на поруки. Жінка розповіла, що обвинувачений є членом цієї організації з вересня 2018 року, брав активну участь у діяльності осередку, доставляв гуманітарну допомогу благодійним організаціям «Дотик» та «Плече», організовував розважальні заходи для дітей тощо. Також очільниця повідомила, що кандидатура затриманого навесні буде розглядатися на керівнину посаду товариства. Окрім цього, «заступниця» пообіцяла проводити з фігурантом справи заходи виховного характеру, залучати його до громадських робіт.
 Також під час розгляду справи стало відомо, що потерпіла сторона не має притензій до обвинуваченого з приводу відшкодування майнової шкоди, оскільки той вже сплатив підприємству тисячу гривень.
 Заслухавши усі сторони справи та вивчивши доказову базу, суд дійшов висновку звільнити від кримінальної відповідальності ковельчанина у зв’язку з передачею його на поруки Товариству Червоного Хреста за умови, що він протягом року виправдає довіру колективу організації, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадський порядок.
 А кримінальне провадження ухвалив закрити.

Leave a Comment