Волинь Новини

З луцьких аптек зникли медичні маски, чи чекати епідемію?

Медичні маски стають дефіцитом. У жодній з аптек п’яти найпопулярніших мереж у Луцьку цих засобів немає.

Про це йдеться у сюжеті ІА Конкурент.

Паніка через коронавірус змушує людей запасатися медзасобами. Проте причина не лише у цьому. Провізори зізнаються, що є багато спекулянтів.

«Дуже образливо, що наші українці хочуть отримати прибуток, де його взагалі не треба отримувати. Дзвонять люди, просять по мільйону масок. Для чого? Продати в Китай їх завезти?» – розповіла провізорка одної із мереж аптек.

Не на камеру фамацевти розповідають: самі дивуються цінам. За останні тижні маски в аптеках Волині подорожчали в кілька разів.

«Маски захищають не здорову людину, а це засіб для того, щоб хвора людина не поширювала інфекцію на здорову. Від респіраторних інфекцій, в тому числі від коронавірусу захищають специфічні маски. Це так звані хірургічні маски або респіратори спеціального типу. Звичайні марлеві маски від інфекції не захищають», – розповів керівник обласного центру громадського здоров’я Сергій Новосад.

Фахівці ж запевняють, на випадок коронавірусу вони вже запаслися спеціальними засобами захисту. А до ажіотажу навколо коронавірусу лучан та волинять прясять ставитися спокійніше. Замість бездумного скуповування масок – не контактувати з людьми, що перебували в заражених зонах і банально дотримуватися правил гігієни.

Leave a Comment