Важливо Волинь Новини

“Таких зграй тварин, як у Луцьку, не бачила в жодному місті України”: кого звинувачує львівська зоозахисниця?

Голову ГО “Порятунок чотирилапих” Богдану Новарчук звинувачують у звезенні до Луцька безпритульних тварин з інших міст. Львівська зоозахисниця Оксана Кошак звернулася до пані Богдани із запитанням: “Хто надав Вам право прилаштовувати собак не Ваших територіальних громад і невже в Луцьку немає безпритульних тварин, якими треба займатися?”. Також жінка наголосила, що спочатку варто навести лад зі “своїми” собаками та зазначила, що опікуни громад Львівщини прискіпливо слідкуватимуть, аби до їхніх вуличних собак не мали діла такі ГО.

Ось відповідь Богдани Новарчук:

Знову інформація, що наше ГО ” Порятунок чотирилапих” привозить собак. Так привозить! А знаєте, що трапляється після стерилізації цих привезених тварин ? Їх вертають назад в те місто, з якого вони приїхали, не всіх правда,бо ми намагаємося якомога більше прилаштувати у родини. Візьмемо один приклад з недавніх – смт. Іваничі – 16 тварин поїхало в наш Центр в с. Рованці. Троє з них цуценята. Один підліток. Їх ще не можна стерилізувати. Математика проста ? 12 повернуто назад, собак зустріла преса, представники влади, всіх сфографували. Двох цуциків уже взяли у родини, в Луцький район та Рівненську область (нові власники забрали їх своїм транспортом). Двоє ще в нас чекають на господарів. То що погано ми зробили ? Деякі волонтери кажуть, що краще б ми прилаштували Луцьких , і я думаю Ви справді так гадаєте? Я не поділяю тварин на наших чи не наших, всі вони потребують дім , не важливо звідки вони.

Якби ми їх не прилаштували, ті ж цуценята опинилися б викинутими на луцькому базарі в кращому випадку, куди звозять з смс та сіл тварин. В нас лише два договори,два міста на всю Україну, які не хочуть повернення тварин, у всіх інших договорах обговорене повернення“.

Leave a Comment