Важливо Волинь Новини

«Може не всім до вподоби принципова та непохитна позиція поліції». В управлінні прокоментували події на Центральному ринку

В управлінні Національної поліції Волинської області прокоментували постійні звинувачення на їх адресу щодо подій, які відбуваються на Центральному ринку.

“Позиція поліції в розслідувані правопорушень, пов’язаних із подіями на Центральному ринку в ніч на 5 лютого під час спроби демонтажу контейнерів на ринку по вулиці Глушець у Луцьку принципова, неупереджена. Дії поліцейських відбуваються винятково в межах чинного законодавства, зокрема, повноважень визначених ЗУ «Про Національну поліцію України». Досудове розслідування триває. Слідчі встановлять всі обставини тих події, та роль їх учасників. Наприклад, поліція Луцька розслідує умисне нищення та пошкодження майна на ринку, віконних шибок в приміщенні виконавчого органу міськради по вулиці Богдана Хмельницького. Також, за заявою 27-річного співробітника муніципальної варти про заподіяння йому тієї ночі тілесних ушкоджень слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 350 Кримінального кодексу України, перевіряється також інформація про погрози, пов’язані з подіями на ринку, посадовим особам Луцької міської ради”, – зауважив речник волинського главку Віктор Гомоль.

Посадовець додав, що поліція діє винятково в правовому полі.

“Ми стоїмо на захисті публічної безпеки, правопорядку, а також прав і свобод громадян. Очікувано, що в цій ситуації, як зрештою й під час розслідування будь якого іншого кримінального провадження, можуть бути люди яким не до вподоби принципова та непохитна позиція поліції на стороні закону”, – зауважив Віктор Гомоль.

Leave a Comment