Новини

«Щоб виплачувати іпотеку українці мають торгувати наркотиками, чи зброєю», – прем`єр-міністр Гончарук

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що молода українська родина не може дозволити собі купити квартиру в кредит через високі відсотки і це потрібно виправити.

Про це повідомляє ТСН.

“Молода родина приїхала в місто… пішли на роботу, якийсь дохід отримують, вони сьогодні ніколи не зможуть собі дозволити купити в кредит квартиру, тому що відсотки дуже високі… Якщо зараз говорити про ринок іпотеки, то він недоступний, тому що дуже високий. Ну, тобто я не знаю… наркотиками треба, мабуть, чи зброєю торгувати для того, щоб виплачувати таку іпотеку. Сьогодні – це кабала… це неможливо”, – заявив Гончарук.

За його словами, завдання уряду – щоб банки кредитували максимум під 10%.

“Іпотека 10% цього року – це одна з наших головних задач, якщо ми говоримо про дешевий ресурс. Якщо банки будуть дешево кредитувати економіку, це дасть їй ресурс вкладати гроші в реальний сектор”, – додав голова уряду.

Уряд працює над тим, щоб іпотека стала дешевшою. Про це заявив президент України Володимир Зеленський. Є надія, що до вересня цього року ставки за іпотечними кредитами в Україні мають скоротитися до 10% річних. До прикладу, зараз їхня середня цифра – 15-20 відсотків, через що ринок іпотеки дуже слабкий. Чи справді молода сім’я зможе прийти в банк і на нормальних умовах отримати позику під адекватні відсотки – дивіться в сюжеті. Більше – у розділі Економіка.

Leave a Comment