Бійка і пошкоджене майно на мільйони гривень. В ніч на середу невідомі двома бульдозерами почали руйнувати Центральний ринок у Луцьку. Сталося це після того, як міська рада вирішила розірвати з підприємцями договір на користування земельною ділянкою. Торговців забов’язали демонтувати контейнери до 3 лютого.

Щоб не допустити знесення яток, підприємці навіть почали чергувати біля своїх павільйонів. Коли ж по їхньому товару проїхався бульдозер, влаштували протест під будівлею міської ради.

Відео, як бульдозером зносять контейнери, зафільмували очевидці. Вони кажуть, зносити торговельні павільйони приїхали чотири десятки чоловіків у балаклавах.

“Людині вийняли ларьок, в якому на кілька мільйонів товару, сусідній ларьок викинули. Пошкодили ряд ларьків”, – каже підприємиця Тетяна Біскуб.

Щоб захистити свій товар, на ринок уночі з’їхалося кілька сотень підприємців. Кажуть, люди у балаклавах їх били. Тож викликали патрульну поліцію та декілька карет “швидкої”. По допомогу до медиків звернулося п’ятеро людей.

“Поліція нам обіцяла, що такого не буде в Луцьку, що вони будуть стежити за порядком і таке інше. Дуже прикро, що сьогодні їм немає куди очі дівати”, – розповідає підприємець Ігор Дильов.

Підприємець Ірина Четверякова каже: “Нас ніхто не попереджав ні про який виїзд, ні про який переїзд. Тут стояли люди, він їхав на людей і бив контейнери”.

За фактом знищення майна правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

“29 чоловіків, які перебували на місці події в балаклавах, їх доставлено до міського відділу, для встановлення їхньої особи. Хто вони – встановлено. Всі ці особи є співробітниками муніципальної варти”, – повідомляє речник поліції Волині Віктор Гомоль.

А вже вранці підприємці прийшли під стіни міської ради. Вимагали скасувати заборону на торгівлю на ринку.

Припиняти протест підприємці не мають наміру. Обіцяють і надалі чергувати на ринку та блокувати демонтаж торговельних рядів. У відповідь на дії міськради обіцяють позиватися до суду.

Олег Ткачук, Луцьк, “5 канал”