Важливо Волинь Новини

«Найголовніше в роботі вчителя – бажання вчити», – Ірина Вахович

Днями голова обласної ради Ірина Вахович взяла участь в засіданні колегії управління освіти, науки та молоді обласної державної адміністрації, на які йшлося  про результативність роботи установ та закладів освіти області у 2019 році та завдання щодо реалізації освітньої політики в регіоні на 2020 рік.

Відкриваючи засідання, голова облради відмітила згуртованість волинських освітян та профільної профспілки в плані відстоювання інтересів галузі.

Ірина Вахович дала високу оцінку роботі начальника управління освіти, науки та молоді ОДА Людмилі Плахотній. Вона відзначила   системну роботу управління та ефективність ідей  в умовах реформування галузі  освіти. “Я до цієї теми ставлюся  дещо скептично, бо, на   мій погляд,  нинішня реформа може призвести до непередбачуваних наслідків. Але на Волині  всі процеси продумані,    тому ми підтримуємо ті кроки, які пропонує профільне управління”, – аргументувала свою позицію голова обласної ради .

Попри все Ірина Вахович  вважає, що для освіти  2019 рік був достатньо результативним, оскільки ми нарешті маємо дві довгоочікувані школи в Любохинах та Осівцях. Крім цього, створено нові   центри, закуплено нове обладнання, підсилено матеріально-технічну базу.  Коштом обласного бюджету вдалося багато чого зробити для забезпечення протипожежної безпеки.

Разом з тим, на переконання голови облради, проблемою для обласного бюджет  є ті видатки, які раніше  фінансувала держава,  адже  немає додаткових джерел доходів. Так сталося зокрема з профтехосвітою.  “Хоча спілкуючись з  освітянами розуміємо, що  їм так краще, бо до нас простіше достукатися та    вирішити проблемні питання. Але для обласного бюджету – це великі кошти, до 300 млн грн, які ми не маємо чим компенсувати”, –  зауважила голова облради.

На завершення вона побажала учасникам колегії плідної роботи. “Бажаю кожному з вас натхнення, бо найголовніше в  роботі вчителя – бажання навчати. Будьте завжди щасливими. Бажаю гордитися тими результатами, які ми всі спільно разом досягли.  Ми входимо в 2020 рік з низкою проблем, але, якщо правильно все сплануємо і будемо вирішувати за пріорітетним принципом, то справимося з усіма викликами”, – запевняє Ірина Вахович.

 

Leave a Comment