Новини

Пішоходів в Україні будуть карати за «неправильний» одяг

Депутати від партії влади затіяли реформу на дорогах. У Раді зареєстрували відразу кілька законопроектів, які істотно посилюють відповідальність і підвищують штрафи за порушення правил дорожнього руху як для водіїв, так і для пішоходів.

Останніх пропонують зобов’язати в темний час доби носити одяг зі світловідбиваючими елементами. Крім того, будь-яке звільнення від кримінальної відповідальності або пом’якшення умов покарання для водіїв більше не буде застосовуватися в разі факту порушення ПДР.

Проект постанови про прийняття за основу цілого ряду законопроектів про дорожній рух вніс в Раду глава Комітету з питань правоохоронної діяльності, нардеп від “Слуги народу” Денис Монастирський. Тому ймовірність їх прийняття досить висока. І якщо це трапиться, мінімальний штраф за найпоширенішим порушенням складе для водіїв 510 грн.

Зокрема, таке покарання буде застосовуватися за непристебнутий ремінь або відсутність мотошлема. Зараз за такі порушення передбачено штраф у розмірі 51 грн, тобто він збільшується в десять разів.

Ті ж 510 грн доведеться заплатити, якщо номерний знак автомобіля не висвітлюється або водій говорить по телефону без гарнітури – зараз 170 і 425 грн відповідно.

Leave a Comment