Новини

У 25 студентів на Тернопільщині виявили норовірус

У 25 студентів одного із Збаразьких коледжів виявили фрагменти РНК норовірусів – різновиди кишкової інфекції ротавірусу.
При проведенні лабораторних досліджень біологічного матеріалу, відібраного від хворих, були виявлені фрагменти РНК норовірусів. Про це повідомляє Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України, – пише Кореспондент.
Фахівці ГУ Тернопільський ОЛЦ МОЗ України встановили, що цей спалах гострої кишкової інфекції – вірусної етіології. При проведенні лабораторних досліджень біологічного матеріалу, відібраного від хворих, були виявлені фрагменти РНК норовірусів.
Заначається, що регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Тернопільській ОДА заслухала це питання і дала рекомендації керівнику установи щодо комплексу протиепідемічних заходів.
“Епідрозслідування триває”, – зазначено в повідомленні.
Нагадаємо, у ніч на 19 лютого з підозрою на харчове отруєння до лікарні почали надходити учні одного з коледжів Збаразького району. Спочатку повідомлялося про 12 постраждалих. Пізніше кількість отруєних учнів різко зросла.

Leave a Comment