Новини

Сутички в Нових Санжарах: поліція відкрила 5 кримінальних справ і відпустила майже всіх причетних

Поліцейські Полтавської області відпустили 23 з 24 затриманих під час сутичок у Нових Санжарах, пов’язаних з прибуттям українців, евакуйованих з Китаю, до медичного центру.Під час сутичок з місцевими жителями постраждали і правоохоронці через потрапляння каміння в область голови. Про це пише Zik, посилаючись на повідомлення МВС України.

Як стверджують правоохоронці, всі особи ідентифіковані, одна людина досі перебуває під вартою за статтею 208 ККУ (Затримання уповноваженою службовою особою).

За словами керівника поліції в Полтавській області Івана Виговського, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 5 кримінальних проваджень за ст. 293 (групове порушення громадського порядку), 294 (масові заворушення), 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії), 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства), 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Водночас у поліції пояснюють, що ситуація у селищі спокійна, тривають слідчі дії.

Наразі правоохоронці несуть службу у посиленому варіанті та охороняють санаторій, куди заселили евакуйованих людей.

Відомо, що цілодобово на патрулюванні перебуває 200 правоохоронців, як поліцейських, так і гвардійців.

Крім цього, у МВС зауважили, що під час сутичок у Нових Санжарах постраждало й 9 поліцейських.

Зазначається, що чотирьом з них надали першу домедичну допомогу у лікарні і відпустили додому.

Ще п’ятеро перебувають на стаціонарному лікуванні та потребують додаткового обстеження.

При цьому окремі правоохоронці постраждали внаслідок потрапляння каміння в область голови.

До того ж до медиків звернулась одна цивільна особа – лікарі констатували у неї легкі тілесні ушкодження, надали медичну допомогу та відпустили додому.

Нагадаємо, вчора, 20 лютого, під Полтавою у селі Нові Санжари сталася сутичка протестувальників із Нацгвардією через повернення українців із Китаю. Група місцевих мешканців під час проведення акції заблокувала дорогу міжрегіонального значення. У поліції відзначили, що під час прибуття колони автобусів з українцями, які прилетіли з Китаю, агресивно налаштовані громадяни розпочали закидати їх та поліцейських камінням.

Очільниця МОЗ Скалецька прибула до Нових Санжар разом з прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком і заявила, що буде жити в обсервації з евакуйованими українцями.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що жителів селища Нові Санжари Полтавської області не проінформували про приїзд громадян, яких евакуювали з Китаю, з міркувань безпеки.

У той же час свою думку висловив і міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який сказав, що до протестів у Нових Санжарах можуть бути причетні політичні та бізнесові кола.

Leave a Comment