Новини

Скільки отримують міністри

Навколо зарплат українських міністрів вже кілька місяців не вщухають суперечки. Все почалось з оприлюднених у грудні цифр, згідно з якими посадовці отримували чималі кошти.

Про це повідомляють Факти.

Так, зарплата міністра закордонний справ Вадима Пристайка становила 234 тис. грн на місяць, міністра соцполітики Юлії Соколовської – 217 тис. грн,

Згодом одні пояснили, що мали на увазі зовсім не те, а інші знайшли додаткові кошти для існування.

Міністру – п’ять середніх зарплат

У середині січня прем’єр-міністр Олексій Гончарук мав серйозну розмову з президентом. Серед іншого президент попросив прем’єра запропонувати нову модель нарахування зарплат, яка відповідатиме статусу міністрів і дозволить їм нормально жити.

Однак він наголосив, що з тими, хто хоче отримувати більше грошей, доведеться прощатись, адже “ми не можемо собі сьогодні це дозволити”.

Після цього Гончарук повідомив про нову концепцію розподілу коштів чиновникам, прив’язавши виплати до середньої зарплати в країні.

Так, прем’єр та міністри отримуватимуть п’ять середніх зарплат, а їх заступники – 4,5. Окрім того, премії не будуть перевищувати одного окладу.

У січні – від 12 до 68 тисяч 

У січні уряду нараховували зарплати ще за старими правилами. Тож зміни побачимо після оприлюднення зарплат за лютий.

Та навіть попри це, з урахуванням всіх надбавок та премій міністри отримали майже вдвічі менше, ніж у грудні. Найбільше заробив Вадим Пристайко – 68 269 грн. Це обумовлено його частими поїздками за кордон, тому левова частка грошей – за дні відряджень.

Найменше в уряді заробляє міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет – 12 721 грн. Це пов’язано з тим, що чиновник не отримав за січень премії.

 

Leave a Comment