Новини

Зарплата голови Укрпошти у 200 разів більше, ніж у листоноші

Голова Укрпошти Ігор Смілянський повідомив, що його щомісячна зарплата, без врахування штрафів, складає 836 тисяч гривень. Її розмір прив’язаний до зарплат поштарів.

Про це Смілянський повідомив в ефірі телеканалу «Україна 24», – пише Громадське.

«Я за те, щоб в країні все було чесно. Мені дивно, що за 25 років в Україні жоден держслужбовець не скаржився на зарплату. В країні ставало гірше, а на Конча-Заспі ставало краще, але ніхто не скаржився на зарплату. Країною 25 років керували дешеві менеджери», — заявив Смілянський.

За його словами, розмір його зарплати визначили постановою кабінету міністрів та прив’язали до розміру зарплати листоноші: так, Смілянський отримує у 200 разів більше за листоношу.

«Мені завжди люди пишуть, що хотіли б, аби я працював безкоштовно. Якщо я буду працювати безкоштовно, то це дасть можливість збільшити зарплату кожному працівнику на 9,72 на місяць», — додав керівник Укрпошти.

Раніше голова українського уряду Олексій Гончарук доручив переглянути зарплати топменеджерам у державних компаніях.

«Оплата праці має бути конкурентною і водночас справедливою», — зазначив Гончарук.

Також Гончарук доручив не виплачувати премії керівництву Нафтогазу за стягнення 2,9 мільярда доларів з Газпрому. Виконавчий директор Нафтогазу після цього подав до суду.

Leave a Comment