Важливо Волинь Новини

У “Слузі народу” визначилися з обласними кураторами на місцеві вибори: хто на Волині?

У кожному регіоні призначать “уповноважених”, які будуть готувати партію “Слуга народу” до місцевих виборів – від допомоги в підборі кандидатів до відповідальності за підсумковий результат. Хто буде на Волині – поки не відомо.

Про це пише LB.ua, посилаючись на кілька джерел у партії “Слуга народу”.

Кінцевий список нардепів-кураторів затвердить президент.

“Ця ідея виникла з того, що за шість місяців (до виборів, – ред.) є місцеві еліти, які спілкуються з депутатами. Іноді дуже вже тісно. Для того, щоб ми були впевнені, що там немає подвійного дна, то такими “уповноваженими” стануть люди, які не мають прямого стосунку до регіонів. Є кілька винятків – Харків і Чернігів, де будуть представники старої “ЗеКоманди”. Вони отримають мандат провести з усіма переговори, оцінити ситуацію без усіх цих друзів, кумів, щоб перезавантажити – за потреби – керівництво обласних організацій і підібрати потім кандидатів. Вони потім пройдуть незалежний фільтр”, – запевнило джерело в партії.

Згідно з актуальним розподілом, планується, що куратором Києва від “Слуги народу” стане Олександр Корнієнко, Миколаївської області – лідер фракції “СН” Давид Арахамія. Нардепа Павла Сушка закріпили за Харківською областю, парламентарія Павла Халімона – за Чернігівською, нардепа Олександра Сову – за Одеською.

“Уповноваженим” у Херсонській області повинен стати Олександр Дубінський, однак сам він коментувати цю інформацію не захотів.

Куратором у Кіровоградській області стане Микита Потураєв, у Вінницькій – Аліна Загоруйко, у Черкаській – Олександр Завітневич, у Дніпропетровській – Юрій Кисіль.

Волинська область наразі залишається без куратора.

При цьому партія не планує офіційно повідомляти про “уповноважених” і повний список тримає в таємниці.

Нагадаємо: місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня.

Leave a Comment