Важливо Волинь Новини

“Замок на хліб не намажеш”: що думають лучани про перенесення Центрального ринку

Вже більше двох тижнів волинський Фейсбук бурлить активним обговоренням перенесення Центрального ринку. Волиняни давно поділились на 2 табори: одні підтримують таку ініціативу влади, а інші категорично проти. Перша група людей вважає Центральний ринок “фільмом на оці”, яке заважає милуватися красою замку Любарта, друга переконує – від перенесення ринку усім буде тільки гірше. Нещодавно у мережі з’явився пост від користувача Павла Колосова, у якому йдеться, що від ринку місто отримує значно більше користі, аніж від замку.

“Багато вам той замок дав? Бо завдяки базару місто має тисячу робочих місць, а скільки робочих місць створив замок?
І не треба говорити про якусь ефемерну туристичну привабливість, бо за тиждень базар відвідує більше людей ніж замок за рік!
Якби то дивно не звучало, але базар більш корисніший для міста ніж якийсь там замок, тому якщо комусь не подобається панорама, то хай вкладає гроші в реконструкцію ринку!” – переконаний чоловік.

Чи варто казати, що багатьох містах обурила така заява чоловіка.

Проте багато користувачів і підтримали автора.

“А історію міста хтось читав? Де був базар колись? На площі ринок! А де це? Це напроти Покровської церкви! Кому там він заважав?” – пише Елена Гранчевская.

А є і ті, хто вважає, що влада міста, таким  чином “звільняє територію”, попри численні заяви, що біля замку не будуть будувати жодних ТРЦ.

Leave a Comment