Новини

Янукович хоче допомогти Зеленському об`єднати Україну

Gрезидент-утікач Віктор Янукович, якого засудили до 13 років позбавлення волі за держзраду, у роковини розстрілів на Майдані поширив звернення, у якому висловив готовність допомогти Володимиру Зеленському відновити мир і стабільність.

Заяву Януковича опублікував його адвокат Віталій Сердюк на своїй сторінці у Facebook, – повідомляє Суспільне.

У своєму зверненні експрезидент, якого Верховна Рада позбавила цього звання, повторив свої старі меседжі про “державний переворот”, який переріс у війну на Донбасі. Всю вину за ці події він переклав на п’ятого президента Петра Порошенка на його “спільників”.

За його словами, поки на Заході не визнають “правду” про події 2014 року, ця “трагедія буде перешкодою на шляху до повного примирення”.

На думку Януковича, у Зеленського і його команди є шанс об’єднати країну , бо його перші кроки “дають надію на мир, справедливість та встановлення стабільності у країні”.

“Я буду робити все, щоб ця країна не втратила надію, щоб мир і стабільність прийшли на нашу землю”, – сказано у заяві Януковича, поширеній його адвокатом.

У попередні роки він записував відеозвернення або давав пресконференції з Ростова, куди втік після подій на Майдані у лютому 2014 року.

Востаннє президент-утікач виступав на пресконференції у лютому 2019 року.

Як відомо,уже шостий рік Віктор Янукович переховується у Ростові-на-Дону у Росії. У січні 2019 року Оболонський райсуд Києва після тривалого публічного розгляду справи заочно визнав його винним у державній зраді та засудив до 13 років позбавлення волі. Його адвокати нині оскаржють вирок. Раніше його захисники повідомляли, що Янукович планує повернутися в Україну.

Leave a Comment